Historiskt  Möbler

Rokokostil

Den gregorianska stil av antika möbler design utvecklats under rokokoperioden och tidiga gregorianska stycken också påverkade av Queen Anne design. Hela ideologin av möbler hade blivit nästan en statussymbol och detta innebar att möbler fick en roll i både komfort och mångsidighet.

Det var verkligen uppenbart att under mitten av Gregorian eran, mahogny var överväldigande val av trä, överglänser den tidigare populära valnöt. Även om både den franska och gotisk stil var tydliga under rokoko perioden har engelska möbeltillverkare börjar bli mer experimentell som de lutade mot att utforma stycken som ornately utformade speglar och stolar med band ryggar.

Den berömda engelska antika möbler tillverkare Thomas Chippendale påverkades av rokokostil, och samtidigt hans design höll några av de funktioner, stannade han kort av hela blåst franska inflytandet. I själva verket mest framgångsrika exponenten för British rokoko var kanske en Carver och möbelformgivare som arbetade i London under mitten av 1700-talet, en gentleman vid namn Thomas Johnson.

Allteftersom tiden gick, så gjorde stilen. Sent Gregorian designen kan nästan beskrivas som lutar tillbaka mot mer klassisk stil av antika möbler. I själva verket kommer du att höra denna period kallas den neoklassiska perioden. Under denna tid var slanka former såsom kolonner, ovaler och cirklar som används.

Den Eklektiskt Eller Victorian Period

Den viktorianska perioden såg ett återupplivande av tidigare stilar i kombination med modern och ny, och som ett resultat du ofta kan hitta en kombination av både klassisk och modern stil i en möbel.

Som under titeln på det här avsnittet antyder är den viktorianska perioden även känd som den eklektiska perioden, delvis på grund av sin eklektiska nypremiär av många historiska stilar. Det var också ansvarig för att införa många tvärkulturella influenser, med stilar och motiv från Asien och Mellanöstern tydligt i både möbler och inredning.

Under den viktorianska perioden det verkligen fanns ingen dominerande stil av möbler, med designers föredrar att använda kombinationens stilar som rör olika tidsperioder, såsom Tudor, elisabetanska och neoklassiska för att nämna några. I själva verket, utan tvekan den mest populära stilar under denna period var den gotiska och rokoko väckelse stilar.

Det råder ingen tvekan om att den viktorianska perioden signalerade en betydande förändring i designen, perception och funktion av möbler. Generellt sett en persons hus skulle ha varit prydligt delas in i separata rum, med mycket tydliga distinktioner mellan offentliga och privata utrymmen.

I vardagsrummet ansågs vara den viktigaste och var ofta ett rum som används för att visa upp möbler. Detta innebar att rummet användes en hel del och det i många fall återspeglade stil och status av ägaren av huset, så var vikt vid det.

Samt sammanträdet är viktiga, skulle matsalen ha varit den näst viktigaste rummet i huset. Detta innebar att skänken var ofta en brännpunkt, som var stilen på din matbord och stolar som skulle omger tabellen.

Och så detta avslutar del två av artiklar som täcker en kort historik av antika möbler, och de många influenser på vägen som ger oss mångfalden i stilar och mönster som fortfarande populär i många hus i dag.