Möbeldesign

Hem möbeldesign och tyg val är mycket viktiga för en modern husägare, vare sig man eller kvinna. Ingen vill välja fel möbler eller hem tyger och även om möblerna kan tyckas desto viktigare av de två, kan fel tyget val helt förstöra en annars väldesignade rum.

Så vad gör du? Lämna det åt slumpen och hoppas att din otränade ögat är lika bra som någon annan, eller anlita en professionell för att hjälpa dig? I själva verket är det troligt att tillfredsställa er lika mycket som för en professionell inredningsarkitekt din egen uppfattning om hur man kan inreda och möblera ditt hem. De flesta människor som oroar sig för sådana saker försöker behaga vänner och besökare i stället för att välja vad de personligen vilja.

Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak, eftersom de flesta människor inte fatta de bästa besluten när det gäller hem möbeldesign och tyg val. Även om det inte finns något förfarande du kan följa för att komma fram till vad som är bäst för ditt hem, här är några riktlinjer för hur man ska gå om att välja din möbeldesign och hur man gör rätt tyg val att gå med den.

Besluta om ett tema

Du kan inte ens börja överväga möbler utan att besluta om ett tema för ditt hem – eller ens för varje enskilt rum. Mycket få människor möblera och inreda hela sitt hem på ett enda tema, men tenderar att blanda dem. Således många människor älskar att ha åtminstone ett tema rum i deras hem: en egyptisk rum eller ett rum baserat på antikens Rom, klassisk Grekland eller en asiatisk, vilda västern eller Native American tema.

Ingen av dessa är lämplig för allmän möbler, naturligtvis, eller för den normala tyg val du hittar i din lokala sår. Men det visar att hela huset inte behöver dekoreras på samma sätt. Så när du bestämmer dig för ett tema, vardagsrum, matsal, kök och sovrum kan vara baserat på en viss hem accent – även en traditionell.

Till exempel kan du använda antik stil möbler och tyger i din lounge eller vardagsrummet, med soffor och kanske en schäslong i den klassiska franska stilen. Matsalen kan vara antingen samtida, med en svart glas toppad matbordet eller en i vackra glansiga franska polerad valnöt eller mahogny med Queen Anne ben. Stolarna kan traditionellt simhud och fjädrande, och sedan klädd i väv eller sammetstyg.